– deze dagtrip heeft reeds plaatsgevonden –

Zuiderlucht biedt u de gelegenheid om samen met ons de tentoonstelling Édouard Manet in het Von der Heydt-Museum in Wuppertal te bekijken. We hebben kunsthistoricus Ko van Dun bereid gevonden ter plekke een exclusieve inleiding te geven in het leven en oeuvre van de Franse schilder en samen met u de expositie te bekijken.

Onze dag begint op een van de hoogste punten van Wuppertal, bij het Skulpturenpark Waldfrieden. De Engelse beeldhouwer Tony Cragg kocht het verwilderde park in 2006 en toont sindsdien in dit mooie stuk natuur behalve eigen beelden ook sculpturen van even beroemde collega’s als Richard Deacon en Thomas Schütte.

Ko van Dun

“Een mooie dag, met uitstekende verzorging op alle gebieden.”  medereiziger over een eerdere dagtip

In het parkrestaurant van Waldfrieden vertelt vervolgens Ko van Dun op de van hem bekende aanstekelijke wijze over leven en werk van Édouard Manet (1832-1883), de wegbereider van het impressionisme, bekend van zijn schilderij Le déjeuner sur l’herbe. Na de lezing is er tijd voor een korte wandeling in het Skulpturenpark waarna bij terugkomst in het museumrestaurant onze lunch klaarstaat. Na het eten gaan we met de bus naar het Von der Heydt-Museum in hartje Wuppertal, de stad van de beroemde Schwebebahn en, niet te vergeten, danspionier Pina Bausch. In het museum krijgen we een rondleiding door een gids.

Von der Heydt-Museum Wuppertal

Het Von der Heydt-Museum, gesticht door bankier, kunstverzamelaar en mecenas Eduard Freiherr von der Heydt, heeft een vooraanstaande verzameling 19e en begin 20e eeuwse kunst. De afgelopen jaren maakte het museum naam met exposities over andere kopstukken van het impressionisme, zoals Pissarro, Sisley en Bonnard. Met de expositie over Édouard Manet neemt het museum een andere sleutelfiguur uit die stroming onder de loep. Met zijn werk luidde Manet een nieuw tijdperk in de schilderkunst in.

Na het museumbezoek gaan we met de Schwebebahn naar de parkeerplaats waar de bus op ons wacht voor de terugreis.

“We zijn heel tevreden over de service en uitleg en vooral ook over de zorgzaamheid en attentheid van onze reisleidster Christiane.” medereiziger over een eerdere dagtip


Praktisch

De dagtrip vindt plaats op zaterdag 27 januari 2018. Onze vaste vertreklocatie is Maastricht (parkeerplaats Geusselt), bij voldoende belangstelling kan ook in Urmond, en Roermond/Herten worden opgestapt. Indicatie vertrek en terugkomst (vanuit Maastricht): 08.00 uur – 20.00 uur.

De dagtrip kost 115 euro. Begunstigers van Zuiderlucht betalen 105 euro. Deze prijs is inclusief entreekaartjes voor het museum, een rondleiding door de expositie, de lezing van Ko van Dun, de lunch, entree in het Skulpturenpark Waldfrieden, het vervoer en de reisorganisatie.

Voor een soepele organisatie en verloop van de dag zorgt Christiane Gronenberg, bladmanager bij Zuiderlucht en deze dag uw reisleidster. Zij organiseerde eerder al cultuurtrips naar exposities in Den Bosch, Bonn en Mons en diverse uitstapjes naar het muziektheaterfestival Ruhrtriennale.

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met Christiane Gronenberg via c.gronenberg@zuiderlucht.eu of +31 (0)43 350 0591 / +31 (0)61066 1205

Onze reisvoorwaarden vindt u hier.