Missie

ZOUT (voorheen Zuiderlucht) is een onafhankelijk maandblad en digitaal platform over kunst en cultuur. Het magazine bestaat sinds 2007 en onderscheidt zich met onafhankelijke, verdiepende journalistiek. In het maandelijkse katern & PAPER en via het wekelijkse online magazine ZOUT op ZATERDAG biedt ZOUT een Zuid-Nederlandse en Vlaamse cultuuragenda, met doorkijkjes naar speciale culturele events in de rest van de wereld.

Verschijningsvormen

Het magazine verschijnt maandelijks in een printoplage van 15.000. Het is gratis verkrijgbaar op meer dan 600 plekken in Zuid-Nederland en Vlaanderen: in theaters, cultuurcentra, musea, galerieën, bibliotheken, scholen, universiteiten, muziek- en boekhandels, culturele centra en cafés. Voor 73 euro per jaar krijgt u het blad thuisbezorgd.

Digitaal is ZOUT beschikbaar op zoutmagazine.eu en als e-paper via zoutmagazine.eu/e-paper. Elke zaterdag brengt ZOUT het online magazine ZOUT op ZATERDAG uit met leestips, vlogs/blogs en actuele agendatips.  

ANBI

ZOUT wordt uitgegeven door Stichting Zuiderlucht. De stichting heeft de ANBI status waardoor er een aantal financiële voordelen verbonden aan het schenken aan de stichting. Hier vindt u de ANBI-gegevens van Stichting Zuiderlucht >>. Bent u voornemens om een schenking te doen, eenmalig of structureel, neem dan contact op met de stichting via info@zuiderlucht.eu  

Redactiestatuut

Het actuele redactiestatuut van ZOUT vindt u hier >>