Afgelopen week werd ik op mijn nummer gezet, letterlijk. In de numerologie ben ik een 6. Zorgzaam met veel verantwoordelijkheidsgevoel en dienstbaar. Op atelier werden enkele overig aanwezigen ook “genummerd”. Soms herkenbaar, dan weer met een glimlach. Wat staat er in de sterren?

Het weer is een beetje van slag dezer dagen, maar de heldere nachten bieden een fonkelende sterrenpracht. Zo zat ik onlangs nog om tien uur ‘s avonds in een aangename temperatuur in mijn T-shirt buiten naar een bijkans volle maan, geflankeerd door duizenden sterren, te staren.

“Volgens de numerologie staat het getal 0 voor oneindigheid. 0 heeft geen begin en eindpunt. Zo kun je dit getal koppelen aan een oneindige goddelijke kracht”.

Ik moet accepteren dat ik ben wie ik ben, maar wellicht dat ik soms ook wel een grote NUL zou willen zijn.

MAT VAN DER HEIJDEN

Zonder Titel, 1998, potlood-inkt-papier, 25-32,5 cm