Tefaf slaat een jaartje over

De internationale kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht slaat een jaartje over. De 34ste editie is uitgesteld tot maart 2022. De beurs was al eerder verplaatst, eerst naar juni, toen naar september. De organisatie is tot het besluit gekomen door ‘onduidelijkheid over wet- en regelgeving, logistieke uitdagingen en zorgen over de bereidheid van klanten om naar Maastricht te reizen’. De laatste editie van Tefaf Maastricht was van 7 tot 15 maart 2020. Hoewel de burgemeester de situatie als veilig had bestempeld, ging de beurs voortijdig dicht nadat tientallen deelnemers en een onbekend aantal bezoekers op de beurs besmet waren geraakt met het coronavirus.

Zestig vertalingen

De kosmische komedie van Frank Westerman wordt vertaald in het Italiaans. De schrijver is erdoor naar eigen zeggen in Dantes hemelse sferen beland omdat het inmiddels zijn zestigste vertaling is. De kosmische komedie is een vertelling over reikhalzen naar een betere wereld, al dan niet buiten de aardse dampkring. Komt dat omdat het ginds beter is, of op aarde zo slecht? Westerman voert uitgebreid campagne voor zijn boek. Zo voert zijn ‘Kosmische komedie-tour‘ langs de sterrenwachten van Dwingeloo en Westerbork, en is er een excursie  over de Drentse hei. De vierde druk van het boek is in voorbereiding.

Hoe nu mens te zijn?

Eduard Nazarskie is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht bij Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Nazarski was tot 2019 directeur van de Nederlandse tak van Amnesty International, eerder had hij dezelfde functie bij Vluchtelingenwerk Nederland. De keuze voor Nazarski, die zich altijd heeft ingezet voor een menswaardig bestaan voor iedereen, sluit aan bij het profiel van Toneelgroep Oostpool, waar Daria Bukvic de nieuwe artistiek leider is. De centrale vraag die Oostpool zich onder de nieuwe leiding stelt, is ‘Hoe nu mens te zijn?’.