U heeft al vaak hun werk gezien, maar waarschijnlijk nog niet zelf voor hun lens gezeten…

Als teken van dank voor een bijdrage van 500 euro bij de ZL-crowdfunding komt één van onze ZL-fotografen bij u langs om een professionele (portret)foto van u te maken. We stellen ze hier kort aan u voor:

Marleen Daniëls

Daniëls is geboren en getogen in Heusden, in de schaduw van de koolmijn en dichtbij een kantine waar begin jaren zestig de eerste immigranten logeerden. Waarschijnlijk had dit een grote invloed op haar verdere leven en de reislust die er van kindsbeen inzit. Als jonge fotograaf werkte Daniëls voor Het Belang Van Limburg. Reportages in Beiroet met Marc Hoogsteyns, Zuid Amerika en Roemenië met Hans Klok openden de deuren voor binnenlandse bladen zoals Panorama en Knack, en buitenlandse zoals The New York Times, Newsweek, Stern, Paris Match ea. Als oorlogsfotograaf werkte ze tijdens de bezetting van Sarajevo en de oorlog in Bosnië, als modefotograaf reisde zij naar Parijs, Milaan en Londen en als reportagefotograaf werkte zij voor magazines zoals National Geographic en de Holland Herald. Tot vandaag mixt Daniëls mode- met reportage-fotografie voor diverse magazines en boeken.

www.marleendaniels.com

Uit een reeks portretten van beloftevolle dertigers, gefotografeerd voor de Belgische Elle:

 

Jasper Groen

In de fotografie van Jasper Groen staat de zoekende jongere centraal: op zoek naar een toekomst, een eigen identiteit of een plek om bij aan te sluiten. Voor deze Zuiderlucht-actie portretteert hij uw kind of kleinkind in de voor hem kenmerkende sobere stijl, met gebruik van daglicht en een neutrale, vlakke achtergrond. Fotograaf Erwin Olaf zegt over die stijl, op de achterflap van een in 2018 verschenen boek: “Jasper fluistert in een tijdperk waarin iedereen schreeuwt.” Zijn foto’s zijn geëxposeerd in onder meer Foam en Het Nederlands Fotomuseum en tijdens FotoFestival Naarden.
www.jaspergroen.nl
www.ericthebook.com

 

John van Hamond

John van Hamond is gespecialiseerd in reportage en portret. Hij werkt onder andere voor NRC, Volkskrant, Hollandse Hoogte en Zuiderlucht. Naast zijn fotografie in opdracht werkt hij aan eigen onderwerpen zoals een serie over de Graafsewijk (a.k.a. de Bartjes) in ‘s- Hertogenbosch. Voordat Van Hamond als fotograaf begon was hij werkzaam als civiel ingenieur op projecten in binnen- en buitenland. Na het afronden van een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam maakte hij de switch naar de fotografie.

www.johnvanhamond.com