Spetterende kleuren en passie

Museum Valkenburg

Museum Valkenburg verrast in de wintertijd met een wereld vol kleur. Eén zaal hangt vol met werken van Willy Gorissen, ooit leraar van vele Limburgse kunstenaars. Frans Erens (91) werd ook kunstschilder maar vooral gepassioneerd verzamelaar. Zijn collectie én eigen schilderijen hangen in de grote museumzaal.

Minstens zo gepassioneerd is de fascinerende kinderkleding uit China van Monique Derwig. Een exotische verzameling vol kleuren in kleding en foto’s: een hommage aan de vrouwen die de kleding maakten.

Heel anders maar net zo kleurrijk zijn schilderijen en keramiek van Nic Heffels en Suus Elkink.

Bij alle exposities zijn filmpjes te zien. Kom kijken en geniet van een kopje gratis koffie.

Di-vrij, 11.00 – 17.00 uur, weekends 13.00 – 17.00 uur

Meer informatie>>

Kerstbrunch Tweede Kerstdag

Continium discovery center Kerkrade

Op zoek naar een leuk uitje voor de hele familie op Tweede Kerstdag?

Kom naar Continium discovery center en geniet van een feestelijke brunch op Cube TopFloor, bezoek Continium, inclusief dé expo voor LEGO fans World of Bricks, en doe mee met een coole kidsactiviteit in het Science lab.

De kerstbrunch is inclusief toegang tot Continium en een kidsactiviteit in ons Science lab. Breid uw bezoek uit met één van de spectaculaire voorstellingen in Columbus earth center. Vanaf €3,50 per persoon. (Earth, Zwart, Stokstaartjes)

Dinsdag 26 december, 11.00 – 17.00 uur

Volwassenen (vanaf 13 jaar): € 32,50 p.p., kinderen (t/m 12 jaar): € 22,50 p.p. Museumkaart houders ontvangen €5,00 korting op dit arrangement.

De kerstbrunch is inclusief toegang tot Continium en een kidsactiviteit in ons Science lab. Breid uw bezoek uit met één van de spectaculaire voorstellingen in Columbus earth center. Vanaf €3,85 per persoon. (Earth, Zwart, Stokstaartjes)

Meer informatie>>

Ruiktoch(t)

Gallo-Romeins Museum Tongeren

Tijdens de kerstvakantie strijkt Vlieg neer in het Gallo-Romeins Museum. Met een uitdagend geurparcours voor kinderen. Dat voert hen dwars door de wereld van prehistorische jagers-verzamelaars, landbouwers en Gallo-Romeinen. Herkennen ze echte dierenhuid … met hun neus? Waaraan doet de geur van vuur denken? Welke kruiden gebruikte de Romeinse kok? Ze puzzelen, luisteren, quizzen, raden … en maken speels kennis met het verre verleden. Wie de ruiktocht tot een goed einde brengt, neemt de Schat van Vlieg mee naar huis. 

Zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari, 10.00 tot 18.00 uur. Gesloten op 25 december en 1 januari.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De prijs is inbegrepen in de tentoonstellingsprijs. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie>>

Exclusieve kerstbrunch

Cube design museum Kerkrade

Geniet op tweede kerstdag van een exclusieve brunch met uniek uitzicht in Cube design museum in Kerkrade. Op de penthouseverdieping Cube Top Floor, serveren we een smakelijke brunch van zowel koude als warme gerechtjes aan tafel. Na de brunch volgt een bezoek aan Cube design museum.

Dinsdag 26 december, 11.00 – 17.00 uur

Volwassenen (vanaf 13 jaar): € 32,50 p.p., kinderen (t/m 12 jaar): € 22,50 p.p., kinderen 0-3 jaar gratis. Museumkaart houders ontvangen €5,00 korting op dit arrangement.

De kerstbrunch is inclusief toegang tot Cube design museum. Breid uw bezoek uit met één van de spectaculaire voorstellingen in Columbus earth center. Vanaf €3,50 per persoon.

Meer informatie>>

Kersteditie beeldend boek biënnale

SCHUNCK* Glaspaleis Heerlen

Deze kerst komen in SCHUNCK* de tekeningen van een van Nederlands toonaangevende illustratoren tot leven in de Beeldend Boek Biënnale 2017 – Thé Tjong-Khing (o.a. illustrator van Vos en Haas, Waar is de taart? en Arman & Ilva). Zijn prachtige, avontuurlijke, sprookjesachtige en soms griezelige tekeningen prikkelen de verbeelding van jong en oud. Ze zitten bomvol onverwachte details, trefzekere lijnen, emoties, beweging en vaak ook grapjes. De tentoonstelling toont originele tekeningen rond de thema’s ‘Dieren op Avontuur’, ‘Kunst en Muziek’, ‘Strips’, ‘Vertellingen’ en ‘Griezelen’. Daarmee is de tentoonstelling een levend prentenboek voor jong én oud.

De Beeldend Boek Biënnale 2017 – Thé Tjong-Khing is te zien t/m 14 januari. SCHUNCK* is op 24 en 31 december van 11.00 tot 16.00 uur open en op 25 en 26 december en 1 januari gesloten.

Meer informatie>>