Meer dan 500 jaar scheidt ons van Leonardo da Vinci, de grote renaissance-kunstenaar die gedurende zijn hele leven de wereld om hem heen trachtte te begrijpen door te observeren en te experimenteren.


Leonardo da Vinci (1452-1519) probeerde elke discipline uit met een niet aflatende ijver. Hij was uitvinder, architect, theoreticus, schilder, anatoom, wiskundige. Hij was één van de grootste genieën uit de geschiedenis. Wat blijft er van hem over, 500 jaar na zijn dood? Hoe slaagde hij erin om zoveel indruk te maken op de wereld? Hoe slaagde hij erin om met slechts twintig schilderijen een revolutie teweeg te brengen in de kunstgeschiedenis? De tentoonstelling Da Vinci – de kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever in station Guillemins in Luik nodigt u uit om terug te gaan in de tijd en de zoektocht van deze man naar de geheime wetten van de natuur te ontdekken.

Gastronomie
De tentoonstelling strekt zich uit over meer dan 2.000 vierkante meter en wil nagaan waarom Da Vinci vandaag de dag nog steeds wordt beschouwd als een van de grootste genieën uit de geschiedenis, erkend in zoveel domeinen. De tentoonstelling richt zich op drie facetten van zijn nalatenschap: kunst, techniek en, verrassend, gastronomie.

Codices
Blader door de complete collectie codices, de bewaard gebleven boeken vol tekeningen en ontwerpen, van Da Vinci, ontdek reconstructies van zijn revolutionaire machines en verken zijn culinaire uitvindingen. Een unieke ervaring die de buitengewone diversiteit van dit visionaire genie onthult.

Da Vinci – de kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever. Van 24 februari t/m 30 juni.

Europa Expo
Station Guillemins
4000 LUIK
+32 (0)4 224 4938
europaexpo.be
Open van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Op feestdagen en tijdens schoolvakanties elke dag open. Maandag en dinsdag gesloten