GROTE ZWARTE TOETERS _ “Indianen geloven dat walvissen het begin van de tijd hebben meegemaakt. Ik zocht antwoord op een van de meest essentiële vragen: waar komen we vandaan?”
Met grote zwarte toeters waar de wind doorheen blaast, probeert kunstenaar Christian Boltanski op een strand in Patagonië contact te leggen met walvissen.

ROND EN PRONT _ “En nu tippelt Maggie Gyllenhaal in The Deuce plotseling door het beeld met borsten zó menselijk dat het bijna vervreemdend is”.
De altijd ronde en pronte, vaak met tietentape op de plaats gehouden borsten in de film zijn vanaf The Deuce passé. Misschien.

DAAN PITBULL _ “Dat Calimero-complex is ons opgedrongen. Vanaf nu is Limburg een pitbull.”
Ook hun minderwaardigheidscomplex hebben de Limburgers niet zelf bedacht maar die klootzakken uit de Randstad, wil provinciebestuurder Daan Prevoo (SP) maar zeggen.

WAT EEN JODENFOOI _ “Nooit een te kleine fooi geven, uit angst dat ze zullen zeggen: wat een jodenfooi. Ik weet dan niet eens wie die mensen zijn en toch zit het in mijn hoofd. Een beeld waarover is zelf geen controle heb.”
Cabaretier Micha Wertheim kan niet ontkomen aan zijn gedachten over afkomst en identiteit.

HIP HOT AND HAPPENING _ Nadat de leeftijdsgrens van vijftig jaar is afgeschaft, krijgt de 63-jarige Lubaina Himid als oudste winnaar de Turner Prize. De andere genomineerden zijin 44, 45 en 52 jaar oud.
Het besef dringt door dat kunstenaars niet per se hip, hot and happening moeten zijn om interessant werk af te leveren, dat vaak zelfs het tegendeel het geval is.

DAAR KOMT SWIEBERTJE _ “Als we alles in de programmering hadden laten staan waarvan mensen hielden, keken we nu nog naar Swiebertje.”
Frans Klein, baas van de Nederlandse publieke omroep, over de noodzaak van permanente vernieuwing van het aanbod.

ONLINE EN/OF PRINT _ “Een gemiddeld ‘nieuwsmerk’ (krant) dat zowel op papier als digitaal verschijnt, heeft een hoger bereik online dan in print. Bij magazines is het precies andersom.”
Het Nationaal Onderzoek Multimedia combineert voor het eerst papieren en digitaal bereik van media in Nederland.

ZOLANG GOD HEERST _ “Het is nog niet voorbij. We weten dat God nog steeds heerst.”
De Republikeinse kandidaat Roy Moore rekent op ingrijpen van hogerhand nadat hij de senaatszetel in Alabama heeft verloren.

WOONBOULEVARD _ “We zijn eigenlijk een woonboulevard hier.”
Interimdirecteur Jan-Willem Sieburg van het Stedelijk Museum in Amsterdam over het effect voor andere musea op het Museumplein als het Van Gogh een Gauguin-expositie had.