Treinwrak _ “Bob Dylan zingt al een kleine twintig jaar als een train wreck. Er zijn ergere dingen.”
Matthijs van Nieuwkerk, presentator van het boekenprogramma Moby Dick, over de laatste Nobelprijswinnaar literatuur.

VROEGER _ “Ze zeggen dat vroeger alles beter was. Maar dat is niet waar.”
Sylvia Witteman ging naar het strand in Zandvoort en smulde tussen Duitse toeristen van een ijsje.

LIKEN _ “Overal lopen betrokkenen weg van hun eigen creatie. Maar overal zitten politie, serieuze media en ziekenhuizen nog steeds op Facebook. Ze liken er vrolijk op los.”
Maxim Februari over hoe de grondleggers van social media geschrokken wegvluchten van hun vondsten, terwijl de gebruikers gewoon doorgaan.

GEPLUKTE KIP _ “Mussolini zei ooit dat je een kip veer voor veer moet plukken, zodat niemand het in de gaten heeft. Daar waarschuw ik voor: er worden veren uitgetrokken en we moeten dat onder ogen zien.”
Madeleine Albright, ex-minister van buitenlandse zaken van de VS, over de actuele toestand in haar land en de rest van de wereld.

VRIJ SAAI _ “Ik reageer heel slecht op stelligheid. Je wilt dat er nog beweging in de dingen zit, anders zit je alleen maar naar je gelijk te kijken. Lijkt me vrij saai.”
Dichteres Radna Fabias voelt zich soms katholiek, soms agnost.

MOSHPIT _ “Ik denk dat de hiphop zo ongeveer alles al heeft afgepakt van gasten met een gitaar, dus dit kan er ook wel bij.”
Alex Agnew (bijna ex-Diablo Blvd) over de trend dat nu ook het hiphoppubliek in grote groepen op elkaar inbeukt.

BLOWEN _ “Mijn huis in de Eindhovense volksbuurt Woensel-West ligt ingeklemd tussen drie coffeeshops. Hoe ik ook naar huis loop, ik kom ál-tijd langs een coffeeshop.”
Zangeres Kovacs legt uit hoe moeilijk het voor haar is om het blowen te doseren.