BEZUINIGEN _ “Dat is vooral nodig voor het wegwerken van de achterstanden die de afgelopen vijftien jaar zijn ontstaan als gevolg van bezuinigingen.”
Directeur Dingeman Kuilman van Stedelijk Museum Breda legt uit waarom hij 335 tot 565 duizend euro nodig heeft voor het ‘ontzamelen’ van de collectie.

VERLOREN _ “Het is op zichzelf fijn om gewaardeerd te worden, maar niet noodzakelijk. Als het je daarom te doen is als kunstenaar, ben je verloren.”
Regisseur Henckel von Donnersmarck over de kritiek op zijn op het leven van Gerhard Richter gebaseerde film Werk ohne Autor.

KLIMAATJONGEREN _ “Vroeger activeerden de jongeren vooral online, met een like. Vandaag de dag zijn ze ook massaal zichtbaar op straat.”
Schrijver/hoogleraar Geert Buelens over de vasthoudendheid van de Belgische klimaatjongeren.

BRANDENDE BIEB _ “Ik moet heel de tijd denken aan het Afrikaanse spreekwoord: ‘Een mens op leeftijd die doodgaat, dat is als een bibliotheek die in brand staat’.”
Politica Assita Kanko herdenkt het overlijden van filosoof Etienne Vermeersch.

BLIND DATE _ “De ontmoeting met een boek is even kwetsbaar als ontmoetingen tussen mensen. Het klikt of het klikt niet. Het kan later klikken of ook nooit, maar lezen is altijd een blind date. Alleen hebben boeken geduld. Kunst is dat wat wacht.”
Overpeinzing van schrijver Erwin Mortier bij de Milanese lezingen van Umberto Eco.

PRIMARK _ “Vooral niet naar de Primark gaan. Een beetje meer nadenken! Als je kleren koopt, doe het dan vanuit de gedachte: wat ontbreekt er nog in mijn garderobe. Wat kan ik lang blijven dragen.”
Modeontwerpster Monique van Heist geeft shopadvies.

NIEMAND TOT LAST _ “Schrijven is groot en goed, ook omdat je gedurende die bezigheid niemand tot last bent. Maar de wezenlijke dingen ondervang je er niet mee.”
Tommy Wieringa over de relatie met zijn moeder, over wie hij een boek schreef.

(UN)VOLLENDETE _ “Schubert verdwijnt volstrekt in het duister (…) Vooraf aangeprezen als ‘een historische gebeurtenis lost de Voltooide meteen op na het slotakkoord.”
Joost Galema over de poging van componist Lucas Cantor om de Unvollendete van Schubert te voltooien met kunstmatige intelligentie.

GERARD 007 JOLING _ “Het was alsof de Sixtijnse kapel was beschilderd door Dick Bruna, Erbarme dich gezongen door Sieneke, James Bond gespeeld door Gerard Joling.”
Sylvia Witteman over de ‘hertaling’ van Louis Couperus’ Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.