HETZELFDE ALS ASBEST _ ‘Ik ben een groot tegenstander van gebouwen isoleren. Ik vind dat belachelijk. Maar écht belachelijk, hé. Je wilt toch niet weten hoeveel koolstof er al geproduceerd is om dat isolatiemiddel te maken? En je wilt toch ook niet weten wat ze over dertig jaar gaan doen met al dat isolatiemateriaal dat daar op een hoop zal liggen? Dat wordt hetzelfde verhaal als asbest.’ 
Architectuurvisionair Luc Deleu over een van de energiehypes van deze tijd.

SNELLER EN STABIELER _ ’Blijkbaar heb ik langdradig koper in huis. Dat wist ik niet. En dat moet nu glasvezel worden. Dan ga ik sneller en stabieler surfen, zegt de provider. Ik vind dat ik al jaren snel en stabiel surf, eigenlijk almaar sneller omdat ikzelf almaar trager word. Maar wie ben ik.’
Standaard-columnist Bernard Dewulf wordt buiten zijn medeweten aangesloten op de nieuwe tijd.

VANGNET VOOR FALEND BELEID _ ‘Intensive care is in de eerste plaats bedoeld voor acute trauma’s, niet als vangnet voor falend beleid.’
Socioloog Willem Schinkel over de Nederlandse aanpak van de coronacrisis.

DE LAATSTE KIEZER _ ‘Je zou denken: links laat Rutte deze rotzooi opruimen. Dan vormt hij maar een minderheidskabinet. Of hij vraagt om nieuwe verkiezingen. Maar nee, daar komen Lilianne Ploumen en Jesse Klaver al met hun collectieve stockholmsyndroom naar de formatietafel geschuifeld. Niet rusten tot ze ook hun laatste kiezer hebben verloren.’
Volgens Kustaw Bessems blijft de neiging naar zelfdestructie bij linkse politici onverminderd groot.