Blonde resetknop

“In zekere zin is Donald Trump een grote blonde resetknop die de verhouding tussen media en politiek terugbrengt naar hoe ze eigenlijk hoort te zijn: niet bij elkaar op schoot, maar elk in zijn eigen hoek.”
Volkskrant-journalist Julien Althuisius legt uit waarom Donald Trump een zegen is voor de journalistiek.

Mirakel

“Er is geen mirakel dat zichzelf dat zichzelf zo slecht in de markt heeft gezet als de EU.”
Columnist Roger Cohen laat in The New York Times doorschemeren dat zijn krant, nu de ellende in eigen land groter is dan hier, is opgehouden met het bashen van de EU.

Likes

“In ‘likes’ zijn wij de allergrootste partij van Nederland.”
FVD-kamerlid Thierry Baudet feliciteert zichzelf.

Haast

“Ze stellen zich hogere doelen en hebben meer haast die te bereiken. Snellere communicatiemiddelen en sociale media schetsen een prachtige materiële toekomst.”
Volgens socioloog Frits Spangenberg zijn millennials (geboren tussen 1980 en 2000) veeleisender en materialistischer dan eerdere generaties en hebben ze een positiever zelfbeeld.

Park

“Wie leest Vondel nog? Hij is een park geworden.”
Dichter Remco Campert sombert over zijn voorland.

Tofelemoon

“Toen ik nog kind aan huis was in het Europees Parlement, zag ik Dijsselbloem eens ‘lunchen’ in het restaurant, met een glas karnemelk en een broodtrommeltje. Een tofelemoon met de joie de vivre van Calvijn. Om hem heen zongen en schaterden de Zuid-Europese eurocraatjes, allemaal met een kirrende assistente op schoot. Tafels vol wijn, olijven, worstjes en kazen.”
De immer hallucinante Arthur van Amerongen zag in Brussel hetzelfde als Jeroen Dijsselbloem.

Dood

“Verwende kinderen kunnen niks. Ik weet zeker: als ik morgen dood neerval, kan mijn dochter van 16 in haar eentje zorgen voor mijn jongere zoon. Dat heb ik haar geleerd.”
DJ en dieetboekenschrijfster Fajah Lourens (35) heeft haar zaakjes goed op orde.