Leven na Zap

Ik mis nu jij er bent de vaste grond
Jij gaf een tijd lang richting aan mijn streven
Jij was het die me jouw ideeën zond
Door jou wist ik weer even waar ik stond
Jij hebt me stilte in mijn storm gegeven

Ik heb je duizend nachten lang geschreven
Het was voor jou dat ik de woorden vond
Drie jaar was je de leidraad in mijn leven
Werd ik door wat jij zeggen zou gedreven
Maar nu heb ik je onlangs afgerond

Nu bonkt en gonst er niets meer in mijn kop
En komt er nog geen klinker uit mijn mond
Zit mijn partij er weer voor eeuwig op?
Of wordt ook dit een korte tussenstop

QUIRIEN VAN HAELEN

Quirien van Haelen (Haelen, 1981) debuteerde in 2001 in De tweede ronde. Sindsdien publiceerde hij met zijn vader, Frits Criens, Vader & Zoon (Liverse, 2003), zijn solodebuut Testosteron (Liverse, 2005) en Losjes Gebonden (De contrabas 2009) onder het pseudoniem Quinty Leeuwenvacht. Begin 2010 verschijnt bij De contrabas zijn bundel Zap, waarover dit gedicht gaat. Ook in de bloemlezing Alles staat nog op zijn plaats van Hennie Jetzes, binnenkort te verschijnen, staat werk van Van Haelen.

Ondersteund door Defauwes en Amacura Sittard-Geleen.