Sinds 2007 biedt Zuiderlucht cultuur-geïnteresseerde lezers maandelijks een boeket van reportages, interviews, essays, verhalen en columns, opgeschreven in rond Nederlands. Na tien jaar hebben we Zuiderlucht om een belangrijk element rijker gemaakt en een plek gecreëerd waar ook lezers en cultuurmakers aan het woord komen, ZL Podium.

Vanaf april 2018 zijn er twee belangrijke vernieuwingen:

– maandelijkse columns van cultuurprofessionals. Bijvoorbeeld: een wisselcolumn van Timo de Rijk, directeur van het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch, en Hans Gubbels, directeur van Cube design museum Kerkrade, die op een toegankelijke manier over hun vak en ervaringen vertellen;

korte recensies van ZL-lezers die tevens cultuur-veelvraten en -genieters zijn, bijvoorbeeld omdat zij met enige regelmaat naar exposities en/of voorstellingen gaan, en die hierover met plezier vertellen.

Zou u het leuk vinden om voor ZL Podium te recenseren, in stukjes van +/- 400 woorden? Schrijft u misschien nu al op Facebook of per mail naar vrienden over uw culturele belevenissen? Meld u dan aan als ‘Schrijvende Lezer’ bij Zuiderlucht.

Wat we van elkaar kunnen verwachten: U bespreekt met ons vooraf de keuze van voorstelling/tentoonstelling/etc. waarover u wilt recenseren. Zuiderlucht zorgt voor entreekaartjes voor u en een introducé. U schrijft een recensie van +/- 400 woorden, fair naar de makers toe, en toegankelijk voor uw lezers. Zuiderlucht doet de eindredactie (toegankelijkheid, spelling-check) en publiceert het stuk onder vermelding van uw naam in ZL Podium dat in 20.000 (!) exemplaren en via diverse online kanalen naar nog eens 20.000 lezers verspreid wordt. Een keer per jaar ontmoeten alle Schrijvende Lezers en de ZL-redactie elkaar trouwens bij een sfeervol en smakelijk ZL-diner.

Word u ‘Schrijvende Lezer’ bij Zuiderlucht? Heeft u nog vragen? Meld u zich dan bij ZL- bladmanager Christiane Gronenberg via c.gronenberg@zuiderlucht.eu of telefonisch via 043 3500591 / 0610 661205.