Bange slaap. Je prevelt wat voordat je plots enkele hevige kreten slaakt. Geen idee waarover het gaat. Ik streel je wang en maan je tot rust waarna je vrijwel onmiddellijk weer in slaap valt. De volgende ochtend weet je van niets.

Eén januari is een dag waarop we elkaar alle goeds toewensen. Gezondheid bovendien, wat, naar ik verwacht, extra aandacht gaat krijgen. Helaas krijgen we niet allemaal wat we spreekwoordelijk verdienen. Het valt de mensheid zwaar de controle te verliezen.

Achter me ligt een verbrokkeld jaar, versplinterd tot op het bot. Maar ik koester ook de uren en dagen met mezelf. Eindeloos dolen in mijn eigen cocon. Zoveel nog te ontdekken dat tijdloos sluimert in de grijze sluiers van mijn brein.

Laat het nieuwe jaar mijn wangen strelen.

MAT VAN DER HEIJDEN

“Slaap”
2020
inkt-aquarel-papier
32,5-25 cm