Mijn dochter studeert Life Science & Technology in Leiden en brengt nogal wat tijd door in het lab, tenminste als het corona-virus dat (straks) weer toelaat. Naast de Unie wordt door Janssen & Janssen naarstig gezocht naar een vaccin tegen Covid-19. Thuis vertelt ze enthousiast over de ontwikkelingen; wat onder de microscoop zichtbaar wordt, komt hier binnen via tentakels, zwevende cellen en overige afweersystemen in wonderlijke kleuren.

We zijn tot bijna alles in staat, maar moeten steeds helemaal terug naar de kern om te begrijpen, aan te passen of anderszins in te grijpen.

Ik weet niet of ik de dingen naar mijn hand wil zetten, laat staan of ik er een doel mee heb. Maar dat ik iets wil laten ontstaan, is me na ruim 50 jaar knutselen wel duidelijk. Gefascineerd door het toeval glipt er van alles onder mijn handen vandaan.

Liefst beweeg ik me er ergens tussen.

“Zonder Titel”
2005
inkt-blaadjes-papier
20-28,5 cm