BEST GELEZEN
Gabriel García Márquez’ Liefde In Tijden Van Cholera. Koortsig & meeslepend. You can’t always get what you want, tenzij je geduld koestert, zonodig een leven lang.
Wereld en wandel van Michael K van J.M. Coetzee. Genadeloos & verontrustend. Het uitgebeende verhaal van een hovenier met een hazenlip met als dierbaarste bezit een pakje pompoenzaad, met deze boodschap voor de Zuid-Afrikaanse samenleving: U kunt mij de bout hachelen.
TENTOONSTELLING
Other Voices, Other Rooms van Andy Warhol in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De Popart-koning als baanbrekend cineast. Onscherpte, cameradraaiingen en zooms. De film Empire uit 1964 daarentegen is een kathedraal van onbeweeglijkheid: één stilstaand shot van het Empire State Building. Lengte: 08.05 uur. Een lange zit maar ondanks het minimale concept had ik die tijd nodig om de intense, fysieke beeldtaal te sublimeren in oneindige interpretaties. Kostelijke charlatanerie.
FILM
Das Leben Der Anderen. Außergewöhnlich & ergreifend. Het debuut van Florian Henckel von Donnersmarck is de beste van de Neue Deutsche Cinemawelle.
Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro. Een fantasyfilm die beklijft.
CONCERT
1. Johan (Nieuwe Nor in Heerlen)
2. Lucinda Williams (Muziekodroom in Hasselt)
3. John Hiatt (Maastricht Music Hall).
CD
Wincing The Night Away van The Shins. Dient onverwijld opgenomen te worden in de popcanon. Zanger/componist James Mercer overtreft zichzelf. Prachtige melodieën in een ravissante productie. Luister naar Phantom Limb, Red Rabbits, Spilt Needles en huiver. Wie dit album niet koopt, is niet goed snik.