Wiel Kusters, En de grote rodekolen en de rode kroten rooien.
Jan Hanlo’s moedertaal. Geschreven ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van de dichter voor wie poëzie ‘vakantie van de filosofie’ was. Huis Clos, 15 euro.

Hans van de Waarsenburg & Ronny Someck, Mugshot. Gedichten met een hoog rock ‘n’ roll-gehalte van een Maastrichtse en een Israelische dichter. Azul Press, 25 euro.

Manuel Kneepkens, Een zomer voor alle seizoenen. Zeventig gedichten die de zeventigjarige dichter schreef in het Roland Holsthuis in Bergen, waar hij gedurende de zomer van 2012 vertoefde. De Contrabas, 15 euro.

Ruud Marinus, Onroerend goed is emotie. ‘Beleef de emotionele wereld van het kopen en verkopen van een huis’. Verhalen van een ex-makelaar dus. Uitgeverij U2PI, 15 euro.

Vladimir Majakovski & El Lissitzky, Voor de stem. Gedichten vertaald door Marja Wiebes en Margriet Berg nawoorden van Majakovski-biograaf Bengt Jangfeldt en Lissitzky-kenner Willem Jan Renders (Van Abbe Museum) een cassette met een facsimile van het Russische origineel en een boekje met de Nederlandse vertaling. Huis Clos, 24,90 euro.

Lilith, Risja this is bugging me. Kunstenaar Lilith vertelt het verhaal van de Reuverse Lymepatiënt Risja die al jaren het bed moet houden vanwege deze ziekte, veroorzaakt door een tekenbeet. Stichting TeekOnMe, 25 euro.