Huub Beurskens, De hemelse kamer. Hoboïst Lino Nomellini wordt in Parijs wakker naast een jonge vrouw die sprekend lijkt op zijn grote jeugdliefde. De ellende kan beginnen in deze roman “over de ophitsende en de verlammende ban van de liefde.” Wereldbibliotheek 24,90 euro

Thomas de Neve, Tussen Malaise en Magie. Theater in het leven – Leven in het Theater. Negentien essays en intermezzi over theatermaken van docent en regisseur Thomas de Neve, vormgegeven door Peter Soudant. Studio IJsvogel, 18,70 euro.

Ton Vranken, Scheppingsdrang met penseel. Monografie over fijnschilder Ton Vranken die vooral Limburgse Maaslandschappen bij Geulle met punctuele precisie portretteert. www.tonvranken.nl 35 euro.

Hans van de Waarsenburg , Schaduwgrens. Ik wil niet meer dan dit mooie uitzicht, naar mij/Zwaaiende vissen. De sluier van je haren en heuvels/Die glooien. Een ode aan alles wat langzaam verdwijnt. Jawel, een nieuwe bundel van de nimmer versagende Maastrichtse dichter. Wereldbibliotheek, 15,90 euro.


Emma Crebolder, Vallen. De Maastrichtse dichter speelt in haar nieuwe bundel met variaties op het woord vallen. De zogenaamde valwoorden bezingen het landschap en de natuur en ook de gekste van het bestaan. Nieuw Amsterdam, 11 euro.