-Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden-

De Ruhrtriennale is een jaarlijks internationaal kunstenfestival in het Duitse Ruhrgebied. De voormalige energie- en industriehallen, stille getuigen van het mijnwerkersverleden van de regio, vormen het imposante decor voor muziektheater, dans, beeldende kunst, opera en concerten. Al voor het zesde jaar biedt Zuiderlucht dagtrips naar de Ruhrtriennale aan, volgens de deelnemers van eerdere edities een garantie van een onvergetelijke dag.


Voor het decor van de indrukwekkende Jahrhunderthalle in Bochum onderzoekt regisseur Heiner Goebbels in zijn voorstelling Everything that happened and would happen met een internationale crew van dansers en musici de destructieve geschiedenis van Europa.

Voor deze grootschalige multimediale installatie gebruikt de regisseur onder andere Patrik Ouředník’s tekst Europeana en beelden van het nieuwsprogramma Euronews.

Heiner Goebbels ensceneert ‘Everything that happend and would happen’ als grote theaterinstallatie. © foto Artangel

Heiner Goebbels © foto Artangel

Heiner Goebbels was van 2012 tot 2014 intendant van de Ruhrtriennale waar hij onder andere de veelbesproken voorstelling De Materie met muziek van Louis Andriessen ensceneerde.

Voorafgaand de voorstelling bezoeken we de multimediainstallatie Mixing Plant van Tony Cokes op het terrein van de Zeche Zollverein, een kolenmijn en industriecomplex in Essen dat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Nu zijn hier onder andere het Ruhrmuseum en het Red Dot Design Museum gevestigd.

 


Praktisch

De trip vindt plaats op zondag 25 augustus 2019.
Vertrek in Eindhoven bij het Parktheater incl koffie voor vertrek. Zie ook informatie op parktheater.nl
Vertrek in Maastricht bij het Geusselt stadion. Opstapmogelijkheden in Urmond, Herten en Venlo afhankelijk van de belangstelling.

Indicatie vertrek en terugkomst in Eindhoven/Maastricht: 13.00 – 01.00 uur
Vertrekgarantie vanaf 35 personen.

De dagtrip kost 115 euro. Begunstigers van Zuiderlucht betalen 105 euro. Deze prijs is inclusief busvervoer, toegang tot de voorstelling en de installatie, diner, Nederlandstalige begeleiding, groepsverzekering.

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met Christiane Gronenberg via c.gronenberg@zuiderlucht.eu of +31 (0)6 1066 1205

Onze reisvoorwaarden vindt u hier.

Inschrijven

  voornaam*

  achternaam*

  Uw email*

  Uw telefoonnummer*

  Aantal personen*

  Waarvan ZL-begunstigers*

  Namen van uw medereizigers (bij aanmelding met meer dan 1 persoon)

  Gewenste opstapplaats

  Opmerkingen

  Klik EEN KEER op VERZEND om uw inschrijving definitief te maken. Ontvangt u na enkele minuten nog steeds geen bevestigings-mail, laat het ons weten via c.gronenberg@zuiderlucht.eu.