Vanaf 2024 staat Ivo Van Hove voor drie jaar aan het hoofd van de Ruhrtriennale, een van grootste muziektheater festivals van Europa, in de imposante voormalige energie- en industriehallen van het Duitse Ruhrgebied. Op zondag 25 augustus organiseert ZOUT een lezersreis naar de openingsvoorstelling van Ivo Van Hove die al een week na de start van de verkoop was uitverkocht. ZOUT heeft nog tickets kunnen bemachtigen voor u. Hiermee vieren we tevens een jubileum, in 2014 organiseerden we onze eerste lezersreis, toen ook naar de Ruhrtriennale. Er zouden er nog tientallen volgen.

Ivo Van Hove © foto Thomas Berns / Ruhrtriennale

Ivo Van Hove maakt musical over PJ Harvey

De Belgische regisseur Ivo Van Hove is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam / ITA, en gaf eerder leiding aan onder andere het Holland Festival. Hij is wereldwijd actief. Zo ontwikkelde hij in 2015 met David Bowie de musical Lazarus en regisseerde hij onlangs Jezus Christ Superstar.  

In de openingsvoorstelling van de Ruhrtriennale 2024 gaat Van Hove aan de slag met een andere internationale muziekicoon. In I Want Absolute Beauty vertelt hij het leven van PJ Harvey, een rol die wordt vertolkt door de Oscar-genomineerde actrice Sandra Hüller (Anatomy of a Fall, The Zone of Interest). Ze wordt vergezeld door het kunstenaarstrio (LA)HORDE, Marine Brutti, Jonathan Debrouwer en Arthur Harel, die ook medegewerkt hebben aan de choreografie van Madonna’s Celebration Tour.

 

Berlinde De Bruyckere, ARCANGELO, Diözesanmuseum Freising, 2022 © Diözesanmuseum Freising, Thomas Dashuber

Installatie van Berlinde de Bruyckere 

We bezoeken op 25 augustus ook de installatie City of Refuge IV van Berlinde de Bruyckere in de voormalige turbinehal bij de Jahrhunderthalle in Bochum. Op het terrein van de Jahrhunderthalle kunnen we ook genieten van de zomerse festivalsfeer in festivalcentrum Wunderland.

 

Museum Küppersmühle aan de Duisburgse binnenhaven. © MKM Duisburg / Herzog & de Meuron. foto Simon Menges

Museum Küppersmühle in Duisburg

We starten onze dagtrip met een bezoek aan Museum Küppersmühle in Duisburg. Het museum is gehuisvest in een voormalige graanmolen aan de Duisburgs binnenhaven en werd vanaf 1997 in twee etappes door het Zwitsers architectuurbureau Herzog & de Meuron verbouwd. Het museum toont op meer dan vijfduizend vierkante meter de collectie Ströher, een van de omvangrijkste verzamelingen van Duitse naoorlogse schilderkunst, met vertegenwoordigers als Georg Baselitz, Anselm Kiefer en Markus Lüpertz. Vanaf het recentelijk afgebouwde dakterras van Museum Küppersmühle hebben we een mooi uitzicht over het westelijke deel van het Ruhrgebied.

Praktisch

  • De dagtrip vindt plaats op zondag 25 augustus 2024.
  • U kunt instappen in Maastricht (Geusselt stadion) of in Venlo (busstation bij NS station). De opstapmogelijkheid in Herten (bij Roermond) is afhankelijk van de belangstelling. 
  • Indicatie vertrek en terugkomst in Maastricht: 11.30.- 00.30 uur.
  • Vertrekgarantie vanaf 35 personen.
  • Tarief regulier: 195 euro. Tarief voor abonnees van ZOUT magazine: 180 euro (een abonnement is persoonsgebonden en geldt voor één persoon). Inclusief: busvervoer, toegang tot de voorstelling I Want Absolute Beauty, toegang tot de installatie City of Refuge IV, entree in Museum Küppersmühle Duisburg en rondleiding door een gids, 2-gangen diner, Nederlandstalige begeleiding, groepsverzekering.
  • Onze reisvoorwaarden vindt u hier.

Inschrijven

Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor deze dagtrip. U en uw reisgenoten gaan dan akkoord met onze reisvoorwaarden.

Uw aanmelding wordt pas definitief met de overschrijving van de bijdrage. De betaalgegevens ontvangt u van ons per mail nadat u het formulier heeft ingevuld en verstuurd.

Inschrijfformulier Ruhrtriennale 25 augustus 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*