Duitse pop in Venlo
De Duitse popmuziek is flink in opmars en: er wordt weer in het Duits gezongen.
Na het Utrechtse festival Mitte Bitte en Ein Abend in Amsterdam in Paradiso kan Venlo niet achterblijven. Op 5 december wordt in Perron 55 Im Westen nichts neues gehouden, met de beste Duitse popmuziek van dit moment. Georganiseerd door Haringwurst. Onder andere met Niels Frevert (ex-Nationalgalerie) en FOTOS, een gitaarband, eveneens uit Hamburg. Meer info op www.myspace.com/imwnn

Meezing Messiah
In de Randstad zijn meezingconcerten al een tijdje populair. Nu kunnen ook in Zuid-Limburg amateurzangers hun meezingwens in vervulling laten gaan tijdens de Eerste Euregionale Meezing-Messiah van de Heerlense Oratoriumvereniging. Het gaat geneuren op zaterdag 13 december vanaf 10.00 uur in de kerk van Sint Franciscus van Assisië. De aria’s worden gezongen door professionele solisten: Claudia Couwenbergh, José Scholten, Jan van Elsacker en Frans Kokkelmans. De Heerlense Oratoriumvereniging, die optreedt als steunkoor, rekent op 250 meezingers. Opgeven kan via www.hovheerlen.nl of 045–5719237. Voor luisteraars: de uitvoering begint om 16.00 uur.

Schemerige Nachtwacht
De Nachtwacht in Venlo wordt een blijvertje. Zaterdag 27 december is de derde editie van het Q4-evenement dat wil uitgroeien tot een volwaardig cultuurfestival, als ondeugende tegenhanger van de Ouverture, de jaarlijkse opening van het theaterseizoen. Ook deelnemers van buiten Q4 zijn welkom, zolang ze maar niet te braaf zijn. De Nachtwacht is er voor de rafelranden en het onverwachte. Dit jaar is ‘Schemering’ het thema, verwijzend naar onduidelijke overgangsfase waarin Q4 zich bevindt. Aanvang 20:00 uur, zie ook www.nachtwachtq4.nl.

Architectuurprijs EAP
De eerste plaats van de jaarlijkse Euregionale Architectuurprijs voor net afgestudeerde architecten gaat dit jaar naar Max Koch van de Technische Hogeschool in Aken voor zijn ontwerp voor een Joods en Archeologisch Museum. De tweede prijs was voor Martha Cen Nunes, van dezelfde hogeschool. Derde werd Hein Smedts (Academie voor Bouwkunst Maastricht) voor zijn project An urban montage, een alternatief voor de ondertunneling van de A2 in Maastricht.
De EAP is een initiatief van architectuurcentrum Vitruvianum in Heerlen. De 35 geselecteerde projecten zijn tot en met 12 december te bezichtigen in gebouw C van de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt. Zie www.eap-pea.org