Huidsluiter

Plastic afluisterapparatuur op mijn hoofd
tijdens het snorkelen,
geluiden van buiten komen terug in mijn mond,
geglazuurd met water zo zwem ik.

Toen door het gat in de ozonlaag,
de zon neerstortte
en de meesten van ons smolt tot geleiachtige vormen,
moest de rest onderwater gaan voortbestaan.

Met een geplastificeerd identiteitsbewijs
en nieuwe sociale vaardigheden,
zou je het hebben kunnen redden als niet delen van je huid
ophielden en je gesommeerd werd de kolonie te verlaten.

Totdat mijn huid helemaal ontsloot en ik het
als een onderwaterjas mee kon trekken achter me aan,

ontdekte ik pas dat het niet klopt:
dat waar je huid sluit, je stopt.

NINA THIBO

Nina Thibo (Tegelen, 1972) is beeldend kunstenaar en schrijver. Ze vormt met Krista Burger het kunstenaarsduo Powerplant dat sinds 2002 live cinema shows maakt. Afgelopen jaar maakte ze onder haar eigen naam de film 13 Kids in Texas en de korte, in Los Angeles opgenomen documentaire Eddie, Alvin and me op. Thibo is ook aankomend imker.