een traan voor een dag

ik huil niet om de man die mij verwekte
noch om het kind dat ik zal krijgen
niet om wat voorkomt uit mijn afkomst

maar de vrouw die mij baarde
haar warme lichaam met mij deelde
en al mijn moeder was lang voordat
ik licht in mijn ogen geworpen kreeg

nu vervuld met een zinderend sterven
zij laat mij traanloos wenen – laat mij zien
hoe stil het verbond tussen moeder en kind

ik zou nog willen roepen ga niet weg
en zacht fluisteren en in haar moederschoot
terugkruipen en daar eeuwig ronken

opdat zij mij niet verlaten kan

AMBER-HELENA REISIG

Amber-Helena Reisig (Heerlen, 1992) stond in 2007 in de finale van Write Now en draagt sindsdien op diverse podia voor uit eigen werk, vaak in combinatie met muziek of theater. In 2008 debuteerde ze in de bloemlezing Alles staat nog op zijn plaats (Uitgeverij de Contrabas). Op 3 december presenteert Reisig Il Bordello d’Amore (poëzie en jazz) in theater Lexor in Heerlen. amber-helena.blogspot.com