Waarom juist de culturele wereld zo graag gebruik maakt van zijn diensten? “Omdat we voortdurend experimenteren met gerechten”, zegt Jeffrey Kuckelkorn.

Travel around the world and never leave the table, luidt het motto van Jeffrey en Patty Kuckelkorn. De hapjes en gerechten die ze maken komen vaak tot stand door recepten en ingrediënten uit de wereldkeukens te combineren. De sfeer die ze oproepen is eveneens een tikkeltje exotisch.

Nadat hun restaurant 5.0 in het Heerlense Schunck moest sluiten, openden de Kuckelkorns een winkel in lekkernijen in de Maastrichtse binnenstad; hun cateringbedrijf bestaat al langer dan twintig jaar. Vervolgens werden ze door Van Eyck-directeur Lex ter Braak gevraagd te helpen om het instituut open te gooien. Sinds enkele maanden baten ze een restaurant uit in de academie. Voorlopig vooral lunches, straks dagschotels op donderdag en wie weet gaat het nog verder.

Kuckelkorn heeft ook de binnentuin van de Van Eyck ter beschikking. Apetrots is hij op de quinoa die hij er onder andere verbouwt, een zaad dat lijkt op couscous maar met minder koolhydraten en een surplus aan aminozuren. Niemand gaf er een cent voor dat hij de van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant hier kon kweken. Toch lukt het. Straks gaat hij er ook kippen houden. Zo is alles voortdurend in beweging. Het is een omgeving waar Kuckelkorn in gedijt.