Dé trekpleister van de Fotobiënnale van Luik is The Ballad of Sexual Dependancy van Nan Golding, een van de belangrijkste werken uit de hedendaagse fotografie. De doorlopende projectie van 690 foto’s in een enorme rode doos, midden in het Musée d’Art Modern et d’Art Contemporain, heeft na een kwart eeuw nog niets aan intensiteit ingeboet. Uit de aftiteling blijkt dat de meeste geportretteerden door drank, drugs en andere ongemakken waren overleden voordat Golding het project had afgerond.

Het thema van deze achtste editie, waar ook veel video’s te zien zijn, is Only You Only Me: over liefde en (mensen in) relaties. Nederland is special guest, met de presentatie From Holland with Love. De presentatie is opgebouwd rond Ed van der Elsken, met werk van onder anderen Hans van der Meer, Paul Kooiker en Andrea Stultiens. In het Mamac zelf hangt een indringende reportage van Jean-Claude Delalande (zie cover) en een reeks van Erwin Olaf. Diens op deze pagina’s afgebeelde foto uit 2007 heet Troy Scene .

Only You Only Me. Achtste Fotobiënnale van Luik. Van 10 maart t/m 6 mei, in Mamac en vijf andere locaties. www.bip-liege.org