Go home, Polish’ zag de Poolse Brit Michal Iwanowski op een muur staan in zijn woonplaats Cardiff. Hij voegde de daad bij het woord en vertrok naar Polen. Te voet. De tocht legde hij vast. De reeks is onderdeel van het tweejaarlijkse fotofestival BredaPhoto.

Ook de Zwitsers/Iraanse Laurence Rasti werd geprikkeld door een boude uitspraak: ‘In Iran hebben we geen homoseksuelen, zoals in uw land’. Was getekend: president Ahmadinejad in een toespraak in de VS. Rasti fotografeerde in het Turkse Denizli homovluchtelingen uit Iran.

In BredaPhoto is dit jaar veel aandacht voor China. ‘Coca’ stelde zich tijdens het corona-hoogtepunt ten doel om honderdduizend mensen met mondkapjes vast te leggen. Wat nog niet meeviel, want de straten waren verlaten. Pixy Liao fotografeerde haar experimentele relatie met haar vriend.

Power to the Models is een project van Jan Hoek, waarmee hij de rol (lees: de macht) van de fotograaf ter discussie stelt: elf ongewone modellen kregen de volledige macht over hoe ze in beeld gebracht zouden worden.

Uit de serie Go home, Polish van Michal Iwanowski.

Uit de serie There are no homosexuals in Iran van Laurence Rasti.

Uit de serie 100000 people wearing masks van Coca.

Uit serie Experimental Relationship van Pixy Liao.

Lotte van Eijk door Sabine Metz uit de serie Power to the Models

BredaPhoto, van 9/9 t/m 25/10 op diverse locaties in Breda. bredaphoto.nl