Het tweemaandelijkse Kunstcafé belicht het culturele veld van de gemeente Eijsden-Margraten met interviews, presentaties, performances, literatuur, filosofie en muziek. Amateurs en culturele verenigingen delen het podium met professionele kunstenaars. Het programma wordt vormgegeven door de buurtcoach van kunst en cultuur vanuit het lokale aanbod en in de Cittaslow visie van de gemeente waarbij leefbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het kunstcafé is gratis toegankelijk.

Muziektalent

Zestien jonge muziektalenten laten het publiek deelgenoot worden van hun professionele ontwikkeling. Zij zijn leerlingen bij Muziektalent, de vooropleiding van het jeugdconservatorium en de popacademie van het LVO Maastricht, waar zij met elkaar musiceren, componeren en improviseren in verschillende muzikale thema’s, stijlen en met een diversiteit aan instrumenten.

En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst

Cultuurwetenschapper Maria Kleijnen licht tijdens ieder Kunstcafé het boek van de maand toe. Dit keer neemt Maria ons mee in de verhaallijn van Auke Hulsts vijfde roman over de twee broers Broederland die als duivelskinderen volledig vervreemd zijn van de wereld. Het boek van de maand wordt gelezen en besproken met verschillende leesclubs en wordt geplaatst in de minibiebs van de gemeente Eijsden-Margraten. Lees mee en geef uw visie digitaal weer op FB.

 

Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten

De wethouder van kunst en cultuur gaat in gesprek met muzikant en Edu-Art organisator Patrick Schappert over zijn liefde voor Heavy Metal, rock en popmuziek. Samen met andere vakdocenten van Edu-Art licht de wethouder tevens zijn motivatie toe om Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten voor basisschoolleerlingen te ontwikkelen.

Newborn Lunatics & After Party

Het nieuwe powertrio met gitarist/vocalist Julien Essers, bassist Leroy Smissaert en drummer Joey Wojcik uit Maastricht presenteert grunch, metal en punk met een toegankelijke twist. Na het Kunstcafé is er een After Party met live muziek van de Newborn Lunatics.

Mini-masterclass klassieke muziek

Een Mini-masterclass klassieke muziek onder de vliegens-vlugge vingers van Peter Caelen, pianist en organisator van Excellent Concerten.

Fotoclub Dracula

Juliette Sinkó gaat in gesprek met leden van Fotoclub Dracula, Nederlands eerste semiprofessionele-amateur fotoclub. Voor hun jubileumexpositie legden zij de mooiste plekjes van hun eigen gemeente Eijsden-Margraten op beeld vast.

Stichting Adoptiegraven Eijsden-Margraten

Beeldend kunstenaar Ton Hermes uit Margraten spreekt over oorlog, vrede en de mogelijkheid voor nieuwe generaties om de geschiedenis voelbaar te maken door een graf van een gesneuvelde (Amerikaanse) soldaat te adopteren. Ton blikt alvast vooruit op het jubileum 75 jaar Liberation in 2019-2020.

 

Vrijdag 23 maart 20.00 – 22.00 uur
Café Heerlijkheid Breust, Sint Martinusstraat 5, Eijsden

Informatie en reservering
Buurtcoach van kunst en cultuur Juliette Sinkó: juliettesinko@eijsden-margraten.nl | 06 5276 7799
eijsden-margraten.nl/kunstcafe
facebook.com/gemeenteEM
Dit artikel is onderdeel van &PAPER en valt buiten de verantwoordelijkheid van de ZOUT hoofdredactie.