Het tweemaandelijkse Kunstcafé belicht het culturele veld van de gemeente Eijsden-Margraten met interviews, presentaties, performances, literatuur, filosofie en muziek. Amateurs en culturele verenigingen delen het podium met professionele kunstenaars. Het programma wordt vormgegeven door de buurtcoach van kunst en cultuur vanuit het lokale aanbod en in de Cittaslow visie van de gemeente waarbij leefbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het kunstcafé is gratis toegankelijk.

Tim Scheffer ontwerpt robot-been voor Toneelgroep Maastricht

Beeldend kunstenaar en ontwerper Tim Scheffer presenteert het artistiek robotisch been dat hij ontwierp voor Toneelgroep Maastricht. Op dit been raakt de hoofdrolspeler in de toneelvoorstelling La Superba naar het gelijknamige boek van Ilja Leonardo Pfeiffer verliefd. Daarnaast licht Tim zijn passie voor recyclage kunst en community art toe.

Stichting Pop Muziek Eijsden-Margraten

In 2014 opende Pinkpop organisator Jan Smeets samen met wethouder Jo Bisscheroux de repetitieruimte van Stichting Pop Muziek Eijsden-Margraten, beter bekend als SPEM.

Tijdens het Kunstcafé licht SPEM haar Popvisie 2018-2020 en verdere activiteiten toe. De jonge pop/rockband Sweet Hooligan (foto) verzorgt een muzikaal optreden.

Hiphop in de Euregio volgens Guido Wevers

Juliette Sinkó gaat in gesprek met Guido Wevers, voormalig artistiek directeur van het Theater a/h Vrijthof en van de kandidatuur Maastricht & Euregio voor Culturele Hoofdstad van Europa. Guido Wevers spreekt over het belang van kunst en cultuur in de Euregio. Wevers ontwikkelt in opdracht van o.a. het Vlaams ministerie voor cultuur een euregionaal cultuurproject rondom hiphop.

Het boek van de maand: La Superba

De roman La Superba van Ilja Leondardo Pfeiffer wordt door cultuurwetenschapper Maria Kleijnen aan de hand van korte fragmenten geïllustreerd. Het boek van de maand is tevens voedingsbodem voor het gelijknamige toneelstuk van Toneelgroep Maastricht. Lokale leesclubs en lezers die het boek via een van de minibiebs van de gemeente Eijsden-Margraten ontdekt hebben kunnen meepraten tijdens het Kunstcafé, of vooraf op facebook.com/gemeenteEM/

Mini-masterclass klassieke muziek

Piano-virtuoos Peter Caelen organiseert Excellent Concerten in het Ursulinenconvent te Eijsden en verrast het Kunstcafé-publiek tweemaandelijks met een mini-masterclass klassieke muziek.

SKEM Musickids Concert en No-More-Waste-kunst

Bij Kunstcafé houden vakdocenten Dorieke Schreurs (beeldende kunst) en Abby Lumpens en Marc Huynen (muziek) een interactieve presentatie over SKEM, Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten. SKEM is ontwikkeld vanuit het Ik beweeg, ik creëer activiteiten programma van de gemeente. De docenten vertellen ook over het Musickids Concert in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Gronsveld en de No-More-Waste-festiviteiten zoals Koningsspelen en de Culturele Uitmarkt.

Vrijdag 25 mei 20.00 – 22.00 uur
Café Heerlijkheid Breust, Sint Martinusstraat 5, Eijsden

Informatie en reservering
Buurtcoach van kunst en cultuur Juliette Sinkó: juliettesinko@eijsden-margraten.nl | 06 5276 7799
eijsden-margraten.nl/kunstcafe
facebook.com/gemeenteEM
Dit artikel is onderdeel van &PAPER en valt buiten de verantwoordelijkheid van de ZOUT hoofdredactie.