Het tweemaandelijkse Kunstcafé belicht het culturele veld van de gemeente Eijsden- Margraten met interviews, presentaties, performances, literatuur, filosofie en
muziek. Amateurs en culturele verenigingen delen het podium met professionele kunstenaars. Het programma wordt vormgegeven door de buurtcoach van kunst en cultuur vanuit het lokale aanbod en in de Cittaslow visie van de gemeente waarbij o.a. streekproducten en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het kunstcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Rauh & Giebels

Helma Giebels en Jan Rauh, twee acteurs in hart en ziel, komen vertellen over hun ervaring met de miMakkus-methode, een methode om als clown contact te maken met dementerenden. Dit leidde tot de voorstelling Ons kan niks gebeuren die tijdens Uitmarkt is te zien.

Voorsmaakje Excellent Concerten

Een mini-masterclass van pianovirtuoos Peter Caelen en violist George Hlawiczka als voorproefje van de start van het nieuwe seizoen van Excellent Concerten. Bij de Uitmarkt zal Caelen samen met de cellist Olsi Leka een muzikale geschiedkundige oplijsting houden over de Eerste Wereldoorlog.

HX Hoogcruts

Het klooster Hoogcruts opent in augustus zijn deuren als HX Hoogcruts, plek voor reflectie, verbinding en vernieuwing. Jonathan Wanders van Studio Wanders en zijn teamleden vertellen tijdens het Kunstcafé over de visie voor het hernieuwde complex en de eerste tentoonstelling LIQUIDARIUM HX van Stefan Cools.

Paul Koenen

Juliette Sinkó gaat in gesprek met Paul Koenen (Maastricht, 1967) over zijn ontmoetingsbanken van bijvoorbeeld bouwpuin of mijnsteengranulaat. Hij won hiermee de Design Award for Maastricht 2017. Paul zal een interactieve demonstratie van zijn werkwijze houden tijdens de Uitmarkt.

Het boek van de maand

Cultuur- wetenschapper Maria Kleijnen leidt verschillende leesclubs en bespreekt tijdens Kunstcafé het boek van de maand. Voor de start van het nieuwe culturele seizoen passeren twee boeken de revue, Vrouw of vos van David Garnett en Tijl van Daniel Kehlmann. www.facebook.com/

Vuursteenmijnen Rijckholt

Te gast zijn de beheerders van de vuursteenmijnen Rijckholt, Joep Orbans en Wiel Schijns van De Stichting ir. D.C. van Schaik. Tijdens de Uitmarkt kan de vuursteenmijn met een beleefroute bezocht worden. Deze staat in het teken van de dag van de archeologie.

Uitmarkt 2018

Op zaterdag 13 oktober van 14.00 tot 19.00 uur houdt Eijsden-Margraten vanuit het activiteiten- programma Ik beweeg, ik creëer een duurzame Uitmarkt. De Uitmarkt is de aftrap voor het nieuwe culturele seizoen 2018-2019 en dat wordt flink gevierd met een spetterende afterparty vanaf 19.00u in en om het gemeentehuis en in het gemeenschapshuis Oos Heim te Margraten.

SKEM-Musickids Concert

De Koninklijke harmonie van Gronsveld vertelt over haar eerste ervaringen met het SKEM (Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten) Musickids concert dat afgelopen schooljaar van start is gegaan.

Vrijdag 28 september 20-22 uur
Gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10, Margraten

Informatie en reservering: Buurtcoach van kunst en cultuur
Juliette Sinkó: 06 5276 7799 | juliettesinko@eijsden-margraten.nl
eijsden-margraten.nl/kunstcafe | facebook.com/gemeenteEM
Dit artikel is onderdeel van &PAPER en valt buiten de verantwoordelijkheid van de ZOUT hoofdredactie.