Vrijdag 1 februari
20 – 22 uur

Café Heerlijkheid Breust,
Sint Martinusstraat 5, Eijsden

Het tweemaandelijkse Kunstcafé belicht het culturele veld van de gemeente Eijsden-Margraten met interviews, presentaties, performances, literatuur, filosofie en muziek. Amateurs en culturele verenigingen delen het podium met professionele kunstenaars. Het programma wordt vormgegeven door de buurtcoach van kunst en cultuur vanuit het lokale aanbod en in de Cittaslow visie van de gemeente waarbij leefbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het kunstcafé is gratis toegankelijk.

Kunst-praatje met Studio Erikson

Beeldend kunstenaar Erik Habets, bekend vanwege zijn monumentale absurde sculpturen, maakte de afgelopen jaren een opvallende ontwikkeling door. Zijn tekeningen en schilderijen werden animaties en deze animaties werden video games. Erik Habets werkt nu onder de naam studio Erikson aan de release van zijn eerste game Fromto.

Mini-masterclass klassiek

Pianist Peter Caelen geeft een mini-masterclass klassieke muziek over het thema Beethoven versus Schumann. Caelen vertelt over een componist en/of muziekepisode die vervolgens ten gehore wordt gebracht. Dit doet hij samen met de cellist Olsi Leka, als preview van hun tournee door België, Italië en China.

Lokale agenda

Stichting Chrisjtein presenteert haar programma met enkele highlights. Voordracht en presentatie van Dichtersclub Dichterbij.

Wat is dat, Cradle2Cradle?

Tiny Forest, Plastic Soep, het Schone Maasproject en het BuitengewoonBuitengebied zijn vier speerpunten van de gemeente om te verduurzamen. Aan de Kunstcafétafel geeft natuurwetenschapper, organisatiedeskundige en auteur van het boek Tussen Utopia en Vanzelfsprekendheid dr. Wiel Schins zijn kritische visie op duurzaamheid. Hij gaat in gesprek met Marco Sieker van het project BuitengewoonBuitengebied, duurzaam beeldend kunstenaar Dorieke Schreurs en IVN-medewerkster Cindy Nordhausen.

Boek van de maand

Cultuurwetenschapper Maria Kleijnen bespreekt met enkele leden van de lokale leesclub het boek van de maand. Dit keer passeert de roman De Pelikaan van de Nederlandse schrijver Martin Michael Driessen de revue.

Jong Talent

Jong talent, wie houdt er niet van? Muzikanten tussen de 14 en 17 jaar van Muziektalent LVO Maastricht o.l.v. Renée Joosten vertellen over de vooropleiding van het jeugdconservatorium en spelen enkele variaties van klassiek tot pop.

SKEM-muziekeducatie

Gitarist Patrick Schappert van SKEM-Muziekeducatie Eijsden-Margraten met leerlingen van basisschool de Cramignon en basisschool Sint Martinus geven een voorsmaakje van het SKEM-Musickidsconcert.

The Birchwood Band

In zijn dagelijks leven heet hij Paul van Berlo en is hij docent Nederlands aan het Sophianum College in Gulpen. Enkele jaren geleden bracht hij zijn eerste twee CD’s uit. Bij Kunstcafé vertelt Paul met de band over muziek, passie en doorzetten en spelen zij natuurlijk enkele nummers van de CD’s Still Stream en Wing Stream.

informatie en reservering Buurtcoach van kunst en cultuur Juliette Sinkó: 06 5276 7799 | juliettesinko@eijsden-margraten.nl
eijsden-margraten.nl/kunstcafe | facebook.com/gemeenteEM
Dit artikel is onderdeel van &PAPER en valt buiten de verantwoordelijkheid van de ZOUT hoofdredactie.