Baby

3. In 2007 geloofde veertig procent van de jonge moeders dat hun baby’s kunnen leren lezen van dvd. Inmiddels heeft een team van Amerikaanse psychologen de lespakketten van Your Baby Can Read onderzocht, en geconstateerd dat het niet helpt. Moeten ze verdorie tóch naar school.

Vladi

4. De Russische president Vladimir Poetin bezet schiereiland de Krim en lost alvast wat waarschuwingsschoten. Twee weken geleden stond hij in Sotsji nog gezellig af te pilzen met koning Willem-Alexander en premier Rutte, die naar de feestende Oranje-hordes bij de Winterspelen waren afgereisd om met hem ‘in dialoog’ te gaan.

Margriet

5. Door de situatie in de Krim mogen prinses Margriet, haar Pieter en minister Schipper van Rutte c.s. niet naar de Paralympics in Sotsji. En de dialoog dan?

Sheila

7. De Poolse premier Donald Tusk heeft “een vrij nauwkeurig beeld van al het huiveringwekkends dat zich kan voltrekken als buurlanden ongestraft op jouw grondgebied gaan huishouden: de miljoenen Polen die de dood vonden als gevolg van het Hitler-Stalinpact zijn daar niet vergeten. (…) Men loopt aan die kant van Europa dan ook niet per se over van begrip voor Nederlandse premiers die ‘in dialoog willen blijven’ met Valdimir Poetin en ‘de zaken willen afwachten’ terwijl joelende horden aan zelfbedachte, spontane afscheiding en landjepik doen alsof ze een potje Risk aan het spelen zijn.” Dixit columniste Sheila Sitalsing in de Volkskrant.

Mark

8. Premier Rutte heeft geen spijt van het biertje dat hij een maand geleden met vriend Vladi dronk. “Als we alleen bier mogen drinken met ons niveau mensenrechten, wordt het behoorlijk eenzaam.” Ad fundum!

Goh

10. Haagse politici vrezen lage opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen. Goh.

Hans

12. Europarlementariër Hans van Balen is al drie weken niet meer gesignaleerd op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. Ook op de Krim staan grote bevolkingsgroepen te trappelen van ongeduld op de komst van de Nederlandse vrijheidsstrijder.

Pillen

13. Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. Onderzoeken die het positief effect ervan aantonen, worden gefinancierd door de farmaceutische industrie. Intussen is de running-therapie in opkomst. Bij vier van de vijf somberaars werkt de aanpak van regelmatig joggen namelijk wél; het lichaam maakt dan zelf ‘antidepressiva’ aan in de vorm van endorfinen.

Biggles

15. De anderhalf miljoen bewoners van de Krim stemmen massaal (95,5 procent) voor Rusland. Intussen blijft het wachten op Hans van Balen, juist nu hij het hardst nodig is. Hij zal toch niet op zoek zijn naar Biggles?

Tom

16. ”Als het de wereld niet kan schelen dat daar mensen sterven, waarom mag ik mijn leven dan niet op het spel zetten?” Freelance fotograaf Tom Daams hekelt de hypocrisie van mensen die zich zorgen maken over zijn veiligheid in Syrië.

An

17. Turbulentie in ‘toneelstad Maastricht’. Na negen maanden kondigt directeur Ann Olaerts haar vertrek aan bij de Toneelacademie. Naar verluidt is ze meer bezig met reorganiseren dan met inhoud.

Edgar

18. Europese muziekindustrie laat voor het eerst in twaalf jaar weer een stijgende lijn zien. De omzet van de streamingdiensten groeit met 51 procent, het aantal betalende abonnees met 40 procent. Als Spotify ook in de VS aanslaat, is een terugkeer naar de omzetten van tien jaar geleden mogelijk, zegt Edgar Berger van Sony Music.

Geert

19. Minder! Minder! Minder! Verkiezingsavond in Nederland: Gekke Geert flikt het weer. Vreemd dat we ineens, zomaar, spontaan, moesten denken aan good old Joseph Goebbels.

Roland

20. We feliciteren kamerlid Roland van Vliet met het terugvinden van zijn gezond verstand.

Joram

21. We feliciteren kamerlid Joram van Klaveren met het terugvinden van zijn gezond verstand. En met hem tal van zijn partijgenoten in volksvertegenwoordigende functies.

Julian

22. Als 65 procent van de Nederlanders vindt dat Geert Wilders te ver is gegaan met zijn vunzige ‘Marokkaner raus’, wat vindt die overige 35 procent dan in vredesnaam? Wat schreef Julian Barnes ook alweer in Flaubert’s Parrot? “The greatest patriotism is to tell your country when it is behaving dishonorably, foolishly, viciously.”

Sophie

23. De sinds dertig jaar in het buitenland wonende historica Sophie De Schaepdrijver, auteur van De Groote Oorlog, in De Standaard: “Weet je wat het is met migrant zijn? Dat je niet weet wie je had kunnen zijn als je géén migrant was geweest.”